Пирин се опъна на Литекс, оранжевите се измъкнаха в края
Пирин се опъна на Литекс, оранжевите се измъкнаха в края / netinfo
Пирин и Литекс не успяха да изпъчат победител в срещата помежду си от третия кръг на родния шампионат. Двата тима завършиха срещата при резултат 1:1, като гостите от Ловеч успяха да се измъкнат от поражението в последните секунди на двубоя.

Въпреки огромното желание, двата тима успяха да стигнат до гол едва, след като преполовиха и второто полувреме на мача в Благоевград. Още преди почивката гостите от Литекс можеха да водят в резултата, но пропуснаха златна възможност, след като получиха правото да изпълнят дузпа. В 20-та минута Ризов фаулира Станислав Манолев. На точката за изпълнение на наказателния удар застана капитанът Ивелин Попов, но вратарят на Пирин Ивайло Иваников спаси мрежата си.

На няколко пъти страничният съдия фиксираше засади на играчите на Станимир Стоилов, при положения, в които топката спираше в мрежата на Пирин.

Първият зачетен гол обаче падна в 80-та минута. Аржентинецът Херман Пиетробон реализира след разбъркване в наказателното поле.

След това Литекс направи всичко възможно, за да вземе нещо от гостуването си и в крайна сметка се стигна до изравнително попадение. В третата минута на даденото от съдията продължение, след разбъркване в наказателното поле на домакините, Димитър Коемджиев си отбеляза автогол.

Малко преди края на мача, в 87-та минута, треньорът на Пирин Петър Михтарски бе изгонен от резервната скамейка.

Така след равенството Литекс е лидер в класирането с актив от 7 точки, колкото има и Черно море, който обаче е на втора позиция, заради головото съотношение. Пирин пък спечели първата си точка за новия шампионат и заема 14-о място в таблицата.