Петър Стойчев подсилва Чес Юнайтед за сблъсъка с Левски
Петър Стойчев подсилва Чес Юнайтед за сблъсъка с Левски / netinfo

Петър Стойчев ще подсили тима на Чес Юнайтед за сблъсъка с Левски.Вторият мач между двата отбора ще се играе на 13 май от 12.30 часа.

На 15 май миналата година шахматистите загубиха с 4:6, но веднага след последния съдийски сигнал на рефера – главният изпълнителен директор на „Мобилтел” Йозеф Винацер, подадоха жалба заради скандално отменения гол на Иван Чепаринов в последните секунди.

Тогава за „сините” играха изпълнителният директор Наско Сираков и старши треньорът Станимир Стоилов, а за Чес Юнайтед се разписа младата шахматна надежда Киприян Бербатов, братовчед на Димитър от Тотнъм.

"Момчетата ще дадат всичко от себе си, за да вземем достоен реванш", сподели селекционерът на шахматистите Силвио Данаилов. 2 часа преди затварянето на трансферния прозорец Чес Юнайтед успя да картотекира човека, преплувал най-бързо Ламанша – Петър Стойчев. Очаква се седемкратният носител на Световната купа по плувен маратон да подсили защитата на гросмайсторите. Капитанът Веселин Топалов ще изведе на ст. „Г.Аспарухов” Василий Иванчук от Украйна, Бу Санджъ от Китай, Левон Аронян от Армения, Тимур Раджабов от Азербайджан и Иван Чепаринов.

Всички шахматисти са участници в четвъртото издание на супертурнира „М-Тел Мастърс”. По традиция Станимир Стоилов ще обяви състава два часа преди първия съдийски сигнал. Двата отбора ще изиграят две полувремена по 10 минути на малки вратички.