Новият в Сити: И Валенсия ме искаше
Новият в Сити: И Валенсия ме искаше / netinfo
Новото и рекордно бразилско попълнение на Манчестър Сити Жо, призна, че играта във Висшата лига ще е голямо предизвикателство за него, но изрази увереността си, че той и клубът ще се справят с това, което им предложи футболната съдба.

„Гражданите” си осигуриха услугите на „кариоката” срещу 18 милиона лири от тима на ЦСКА Москва. Играчът бе представен официално днес като сподели, че е получил и оферта от Валенсия, но предпочел да играе в Сити, след като разговарял с мениджъра на тима Марк Хюз.

„Реших да дойда в Манчестър, тъй като „гражданите” бяха един от клубовете, които показаха най-голям интерес към мен”, каза Жо на пресконференция тази вечер.

„След като разговарях с мениджъра, който показа силен интерес към играта ми, останах много доволен. Бях информиран, че Ман Сити е тим, който се стреми към голямо развитие и издигане в йерархията на Премиършип. Може да стигне далеч”, продължи Жо.

„Другият отбор, който показа официален интерес към мен бе този на испанския Валенсия. Знам от местната преса, че е имало и други тимове, които са ме искали”, разкри още Жо.

„Надявам се, че с помощта на колегите ми и на треньора, ще постигна едно добро ниво на отбелязани голове. Знам, че е много трудно да играеш срещу английските тимове. Всичко зависи от моята решителност. Сигурен съм в успеха на тима”, каза още новият съотборник на Мартин Петров и Валери Божинов.