Мечо кръстник на софийската мечка гризли
Мечо кръстник на софийската мечка гризли / netinfo

Мечката гризли от Зоопарка на София да се кръсти на името на футболиста от „Левски” Димитър Телкийски - Мечо и той да й стане осиновител. Това предложи кметът на столицата Бойко Борисов по време на срещата си със сините играчи в зала „Официална” на Столичната община. Мечо вкара феноменален гол за 1:0 срещу „Киево” и игра блестящо целия мач, както и всички останали футболисти на тима от Герена. Кметът каза, че ще говори с директора на зоологическата градина д-р Иван Иванов и ако мечката гризли не е кръстена, занапред ще носи името Телкийски.

Предвождани от треньора си Станимир Стоилов – Мъри и изпълнителния директор на „Левски” Наско Сираков играчите на синия отбор дойдоха на срещата с кмета Борисов 10 минути по-рано от обявения час 16.30 ч. Софийският кмет се здрависа с всеки поотделно, посрещайки ги пред зала „Официална” в общината. От името на отбора капитанът Елин Топузаков подари на столичния управник футболна топка с автографите на всички сини футболисти. Кметът и Наско Сираков седнаха един до друг, до тях места заеха зам. кметът Цветан Цветанов и треньорът на сините Мъри Стоилов. Срещата в непринуден стил, с бутилки минерална вода и безалкохолни напитки на масата продължи около 30 минути.

В приятелски разговор с футболистите Борисов ги поздрави за отличната игра срещу „Киево” и класирането в груповата фаза на Шампионската лига. Той подчерта, че ще предложи на Столичния общински съвет всеки от играчите да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на София”. „Така ще имате право на безплатно возене с градския транспорт и на безплатна обществена баня”, каза кметът на София. Освен това той предложи сините футболисти да получат и специални значки от общината и общинския съвет.

„Не ни давай всичко накуп. Остави да има нещо и когато излезем от групите на Шампионската лига”, каза Наско Сираков. Христо Йовов пък се помоли на кмета да уреди да не се слагат скоби на колите на футболистите, а Борисов пое ангажимент да съдейства по въпроса. „Абе направо ще ви дадем една специална „синя зона” за вас”, каза кметът на сините футболисти и получи аплодисменти.

„Защо мислиш, че ще ни бият?”, запита Даниел Боримиров, когато кметът Борисов изрази становище, че в груповата фаза ще е много трудно и със сигурност „Барселона” ще победи „Левски”. Борисов отвърна, че ще направи нещо, за по-благоприятен изход от двубоя на сините с каталунците, като намекна, че ще говори с кмета на Барселона, с когото били приятели. В същия стил щял да подходи и със собственика на „Челси” Роман Абрамович, като помоли левскарите да бият с 2:1, защото „и те са със сини екипи, не бива много да ги биете”.

В сериозния момент на разговора Борисов подчерта, че държавата трябва да предостави стадионите за стопанисване от футболните клубове и съоръженията да бъдат само за футбол. Становището той направи по повод искането на „Левски” да получи стадион „Раковски”.