Локо Сф изхвърли Берое, Бела остана в елита
Локо Сф изхвърли Берое, Бела остана в елита / netinfo
Берое е третият отбор, който изпадна в Б група, след като загуби с 0:3 последната среща от шампионата на България срещу Локомотив Сф. От друга страна Беласица свърши това, което се изискваше от тима, за да остане в А група – домакинска победа с 3:1 срещу Ботев Пд. Столичните железничари пък от своя страна се окичиха с бронзовите медали след успех като домакин над старозагорци, а двубоят се игра на стадион Българска армия заради заетостта на стадиона в Надежда с концерта на Кайли Миноуг.

При тези резултати двата отбора събраха по 26 точки, но по-добрият директен баланс на Беласица остави отбора в А група. Другите два изпадащи вече бяха ясни - Марек и Видима Раковски.

След промяната в класирането и одобрената жалба от страна на Комитета по организиране на състезанията към БФС за служебна победа на Беласица над Марек с 3:0, въпреки че мачът от изминалия уикенд приключи при резултат 1:1, се стигна до този обрат, при който Берое изпадна от елита.

До полувремето старозагорският отбор успя да запази равния резултат (0:0), който устройваше тима и го оставяше в А група, но през второто полувреме нещата на терена се промениха коренно. Локо Сф триумфира и изпрати Берое да се състезава в Б група през следващия сезон.

Първият гол падна в 49-та минута след центриране на Дафчев към Пасков, който прехвърли топката към вратарското поле, където бе Балдовалиев, който се разписа за 1:0. Девет минути по-късно отново Балдовалиев прати кълбото в мрежата на старозагорският тим и обезвери напълно феновете на гостите. Третото попадение падна в 82-та минута, а класическия резултат оформи Малин Орачев не и без помощта на гредата.

В другия решаващ мач, от който зависеше крайното подреждане в дъното на класирането Беласица победи с 3:1 Ботев Пд. Анемичният пловдивски отбор не успя да покаже възможностите си и допусна поражение. Първото попадение падна в 18-та минута. Бето бе точен от пряк свободен удар, след като съдията отсъди спорно нарушение на дъгата на наказателното поле, а след фаула бразилецът матира Лилчо Арсов.

Още преди почивката Беласица успя да удвои преднината си, не и без помощта на гостите от Пловдив. След центриране отдясно, Вила не успя да играе с топката, но Попов вместо да избие кълбото го вкара в собствената си врата.

Интригата донякъде бе върната, след като вратарят на домакините фаулира Георги Христов, който изпълни точно отсъдената от съдията Ахмед Ахмед дузпа и намали резултата на 2:1.

В 60-та минута обаче капитанът на Беласица Господинов засече пас на Вава и оформи крайното 3:1, а феновете побързаха да започнат празненствата, заради успешния завършек на първенството.