Литекс взе битката за четвъртото място
Литекс взе битката за четвъртото място / БГНЕС
Литекс спечели битката за четвъртото място със Славия, след като се наложи с 2:0 над „белите” в Ловеч в отложена среща от 19-ия кръг на А група.

Още от самото началото на двубоя „оранжевите” превъзхождаха съперника си. В 6-та минута Уелингтом центрира в наказателното поле на гостите, но Бето и Златинов се разминаха с топката. Веднага последва нов опит за атака на Литекс, този път Роберт Попов центрира, но кълбото излезе в корнер.

Първото сериозно положение за домакините дойде в 25-та минута, когато след центриране на Уелигтом Манолев стреля силно, но право в тялото на вратаря Емил Петров. Само 11 минути по-късно Станислав Генчев шутира от 30 метра към вратата на „белите”, топката срещна напречната греда, удари се в главата на стража, тупна до него и той е улови.

Единствената опасност, която създадоха футболистите на Альоша Андонов пред вратата на Тодор Тодоров, бе в 21-та минута. Тогава Симонович подаде техничен пас към Колев, който с глава свали на Илиев. Халфът стреля от 25 метра, но стражът на „оранжевите” спаси.

След почивката отново предимство имаха играчите на Люпко Петрович. След множество пропуски пред вратата на Петров, Росен Кирилов отбеляза първото попадение в мача едва в 68-та минута. След центриране на Уелингтом отляво защитникът се разписа с глава.

Крум Бибишков оформи крайния резултат пет минути преди края на срещата. Нападателят прати с глава топката в мрежата след центриране на Занев.

Литекс заема четвърто място във временното подреждане с 41 точки, 8 пред петия – Славия.

Още спортни новини в Gong.bg