Легенда на Юнайтед: Феновете не виждат приноса на Бербо
Легенда на Юнайтед: Феновете не виждат приноса на Бербо / БГНЕС
Ако имаше съюз на най-добрите бранители, той със сигурност щеше да обяви стачка, когато Манчестър Юнайтед привлече Димитър Бербатов, така започва специална статия на бившият нападател на шампионите Франк Стейпълтън, в която защитава стила на игра на българския капитан.

Като настоящи шампиони в Премиършип и Шампионската лига, „червените дяволи” изглеждаха недосегаеми с нападението сформирано между Роналдо, Рууни и Тевес. В Англия пък избухнаха в еуфория, след като и Бербо се присъедини към тази компания.

Веднага започнаха да се правят сравнения между последния и легенди като Ерик Кантона и Теди Шерингам. Според Стейпълтън обаче, благоевградчанинът е различен от всички нападатели в историята на „червените дяволи”. Разпуснатият стил на Бербатов се различава от нахъсаните Тевес и Рууни, и според бившото острие на Юнайтед, в това няма нищо лошо.

„Имаше сравнения с Кантона и Шерингам, но Бербатов е уникален. Различен е от повечето други нападатели. Да не говорим, че начинът, по който пипа топката, е просто несравним”, коментира Стейпълтън, цитиран от официалната страница на шампионите.

„Мисля, че феновете ни все още не могат да разберат и оценят какво точно внася Дими в отбора. Те са малко праволинейни в разбиранията си относно какво точно трябва да прави един нападател в нашите редици. Това може би беше проблем за Бербатов, поне в началото на кариерата му на „Олд Трафорд”. Сър Алекс Фъргюсън обаче потърси именно нещо различно… и го намери”, продължава бившият състезател на „червените дяволи”.

„Хората си казваха миналия сезон – Юнайтед не може да бъде спрян. Заплахата за противниковите нападатели бе изключително голяма. Ако Роналдо не вкарваше, то Рууни или Тевес го правеха, също и Гигс и Нани. След това мениджърът купи Бербатов. Българинът е непредсказуем. В един завързан мач, той може да раздвижи играта във всеки един момент”, каза още Стейпълтън.