Искренов:  Чужденците в националния ще станат повече от българите
Искренов: Чужденците в националния ще станат повече от българите / levskifc.com
Бившият национал и легенда на Левски Божидар Искренов Гибона, който бе гост в актуално студио „Дерби”, заяви, че трябва да се ограничи бройката на чужденците, тъй като ако се следва настоящата тенденция с ангажиране на легионери в националния тим, те ще станат повече от българите в селекцията.

„Добре, някой от фаворитите печели титлата или купата на България, но какво от това? Какво променя някаква титла фактът, че нищо повече не може да се постигне”, смята Радостта на народа.

„Така се стига до трагичното положение все да сме извън борда за големите първенства. Само си преливаме от пусто в празно и се оплакваме, че няма публика. Според мене, дори сегашната бройка на феновете е прекалено голяма”, каза Искренов.

„Толкова много чужденци вече облякоха националната фланелка, че сигурно в един момент ще станат повече от българите. Те идват тука за 1-2 години, взимат много пари и стават национали. Техните заплати обаче съвсем спокойно могат да бъдат пренасочени за децата.”

„Първо - децата са много амбициозни и трябва да бъдат подкрепени да следват мечтите си. И второ - това е начин да създадеш фундамент занапред от много хора, а не да наемаш легионери”, заяви още Божидар Искренов, който е кандидат за кмет на район „Подуяне”.