Селекционерът на националния отбор на България Петър Хубчев даде официалната си пресконференция преди световната квалификация срещу Беларус в неделя от 19.00 ч.

"Проблеми нямаме. Научихме много неща от контролата им с Гърция. Много хора твърдят, че основният ни проблем е защитата. Факт е, щом имаме проблем отзад, значи има проблем целият отбор", каза той.

"Изключително доволен съм от старанието на отбора в тренировките. По-трудното е да пренесем това на терена. По принцип на тренировки нямаме проблеми, но мачовете не протичат така, както ни се иска. Това ще е задачата, дано да се получи", коментира още Хубчев.

Треньорът съобщи още, че ще има промени в състава, но беше категоричен, че никой не е упражнявал натиск върху него. "Исках да видя блясък в очите. Нито ми е поставяна цел да класирам отбора, нито нищо. Ако не бях видял качества в тези момчета, нямаше да се съглася. Трябва само да премахнем този страх в отбора", заяви той.

"Поведението на момчетата на терена е важно, дори не толкова резултатите. Хората ще видят, че се опитваме да мърдаме и ще се върнат на стадиона. Никакви други плакати и апели няма да помогнат. Ще бъде много жалко, ако страхът е основният проблем на тези момчета", завърши Хубчев.

Първоначално бронзовият медалист от САЩ 1994 дойде в тима с идеята да го стабилизира и без никакви планове за нещо голямо. Отборът загуби и двата си първи мача под негово ръководство, но шансовете остават.

"В петък Франция би Швеция (2:1), а шведите са втори в класирането със 7 точки. Ние пък имаме 3 точки и трябва да направим всичко възможно да станем с 6 точки. Едното води до другото", обясни наставникът.

Лидер в групата ни са "петлите" с 10 т., втори са шведите със 7 т., пред Холандия с 4 т., ние с 3 т., Беларус с 2 т. и Люксембург с 1 т.