ФИДЕ включи казуса „Топалов” за Президентския борд в Талин
ФИДЕ включи казуса „Топалов” за Президентския борд в Талин / netinfo
Казусът с участието на българския гросмайстор Веселин Топалов на световното първенство в Мексико’ 2007 е включен в дневния ред на Президентския борд на Международната шахматна федерация (ФИДЕ), който ще се проведе в края на месеца в Талин. Това става ясно от писмо на ФИДЕ, изпратено вчера до Българската федерация по шахмат (БФШ).

Преди две седмици председателят на БФШ д-р Стефан Сергиев изпрати до президента на ФИДЕ Кирсан Илюмжинов позиция относно промените на правилата за определянето на световния шампион и поиска тя да бъде изложена пред международната организация.

„След като бе отказана възможността на Веселин Топалов да играе мач с Владимир Крамник през 2007, най-логично е той да бъде допуснат да участва в турнира за световната титла в Мексико”, се казваше в писмото на родната федерация.

Заседанието на Президентския борд на ФИДЕ е на 23-24 юни в Талин. За естонската столица ще пътуват председателят на ДАМС Весела Лечева, председателят на БФШ д-р Стефан Сергиев и зам.-председателят на БФШ и мениджър на Топалов – Силвио Данаилов.