Джокович се прави на папарак в олимпийското село
Джокович се прави на папарак в олимпийското село / netinfo
Новак Джокович играе в отбора на папараците в Олимпийското село, щракайки снимки на други атлети, предаде Ройтерс.

Докато Роджър Федерер бе прогонен от селището за атлети миналата седмица, постоянно преследван от други участници в игрите за снимка с него – номер едно в света, сръбският тенисист удобно се приспособи към живота там.

„Вярно е. Виждам хора като Кипкетер, ЛеБрон Джеймс, Коби Брайант, Яо Мин, всички топ атлети в света”, каза той след победата си с 6-4, 6-4 над американеца Роби Джинепри.

„Естествено, моля ги за снимка, защото за мен това е спомен, който ще остане завинаги в живота ми”. Номер три в света, Джокович не е новак в заставането пред обективите и е свидетел на нарастването на популярността му успоредно с изкачването му в световната схема. 21-годишният спортист вече завоюва три титли този сезон, включително първия си Голям шлем в Австралия и сега се прицелва в олимпийското злато.

„Разбира се, и мен ме търсят други атлети и молят за снимка”, казва Джокович. „Знаете, тенисът се играе поне 10 от 12-те месеца в годината. Така че те очевидно ни гледат доста често по телевизията”.

„Заобиколен съм от най-добрите атлети от цял свят. Това е привилегия. Това е знак, че си преуспял в кариерата си, в живота си, бидейки на Олимпиадата, бидейки част от голямото шоу”, завърши още Ноле.