Дженоа, Удинезе и Реджина с фалшиви документи
Дженоа, Удинезе и Реджина с фалшиви документи / netinfo
Клубовете от Серия А Дженоа, Удинезе и Реджина бяха обвинени във фалшиво счетоводство и ще срещнат финансови санкции със задна дата, съобщи италианската футболна федерация.

Изпълнителните директори, както и президентите на трите клуба също носят отговорност по случая, съобщава официалният сайт на централата.

Президентът на Дженоа - Енрико Презиози, и изпълнителният директор на Удинезе - Франко Солдати, са обвинени в "сключване на договори с изкуствено завишени права".

Прокурорът от италианската футболна федерация заяви, че цените на играчите са изкуствено високи и не отговарят на финансовите условия, които е трябвало да бъдат регистрирани през сезоните 2004-05 и 2005-06.

Президентът на Реджина - Паскуале Фоти, беше обвинен в изкуствено завишаване на трансферни суми в сравнение с активите, които са регистрирани през сезон 2005-06.

Шампионът в Серия А Интер, както и градският съперник на "нерадзурите" Милан, също бяха обвинени в подобни измами през февруари, но поради липса на доказателства криминалното разследване беше прекратено.