Димитър Илиев и Янаки Янакиев спечелиха рали Сливен
Димитър Илиев и Янаки Янакиев спечелиха рали Сливен / netinfo

Вицешампионите за 2005 година и лидери във временното класиране на националното първенство по рали Димитър Илиев и Янаки Янакиев спечелиха първия скоростен етап от рали Сливен, съобщава RallyXpress.

Екипажът на БАМС постигна време от 11:28.4 минути на 19,410-километровата отсечка Българка. Втори, на 6.8 сек са състезателите на Интерспийд-Нова генерация Крум Дончев/Стойко Вълчев, а трети, на 8.1 от победителите – Георги Танев/Петър Сивов (Петрол GT Рейсинг тим).

Първи в клас А6 е екипажът на Евроком Рали Тим Георги Гвоздейков/Васко Христов – на 32.6 от лидера. В клас N3 води варненският екипаж на ТОМЕ Рейсинг братята Йордан и Веселин Атанасови (+39 сек.), а лидер след първия скоростен етап в N2 е местният пилот на MS Рали Тим Стефан Желязков/Димитър Димитров. Практически в челото се запазва статуквото от досегашните състезания в шампионата, като първите трима пилоти са същите, които започнаха първенството в този ред – Илиев, Дончев, Танев.

На пилота на Дунев Моторспорт Румен Дунев се е наложило в етапа Българка да сменя гума и това е довело до изоставането му с 2:44.7 минути от водача.