Батков: Ще има нов треньор до мача с ЦСКА, избирам от трима българи
Батков: Ще има нов треньор до мача с ЦСКА, избирам от трима българи / netinfo
Собственикът на Левски адвокат Тодор Батков разкри, че е взел изключително трудно решението да уволни изпълнителния директор Наско Сираков и Станимир Стоилов. Той сподели, че до мача с ЦСКА, тимът ще има нов наставник, който ще е българин. Решението обаче ще бъде взето утре (четвъртък). Вариантите, които собственикът в момента обмисля са три, като всички те са на български специалисти.

 

На въпрос, дали следващият треньор на Левски не се казва Вили Вуцов, Тодор Батков отговори с многозначното: „Следващият въпрос.”

 

Собственикът на клуба добави още, че се е срещал с футболисти на тима, след което чашата е преляла и е взел крайното решение за уволнението на Стоилов и Сираков. Батков обаче не пожела да разкрие имената на въпросните играчи.

 

„Решението взех трудно. Мога да кажа само добри неща за тях”, бяха първите думи на Батков на пресконференцията след срещата със Стоилов и Сираков.

 

„С тях Левски записа златна страница в историята си. Освободих ги по няколко причини. Стоилов е най-добрият, но му трябва ново предизвикателство. Левски има най-голям потенциал, но отборът се нуждае от връщане на духа”, добави Тодор Батков.

 

Босът на клуба бе категоричен, че вече одобреният План 2009 остава, но иска в отбора да играят футболисти като Георги Иванов – Гонзо.

 

„Не съм взел решението под влиянието на някаква емоция. Трябва да призная, че съм се гордял със Сираков и Стоилов”, каза още на извънредната си пресконференция Батков.