Александър Томов излезе с официална декларация
Александър Томов излезе с официална декларация / netinfo
Президентът на ЦСКА Александър Томов излезе с декларация в официалния сайт на клуба по повод случилите се събития и това, че той си подава оставка като председател на Надзорния съвет на ЦСКА.

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НС НА ПФК ЦСКА АД АЛЕКСАНДЪР ТОМОВ

Както е известно, на 02.06.08 г. Апелативната комисия към Българския футболен съюз отказа лиценз на ПФК ЦСКА АД за участие в европейските турнири.

Въпреки намерените формални основания, смятам това решение за грубо посегателство върху обективната истина и върху интересите на ЦСКА и българския футбол като цяло. Всички знаем колко труден е преходът на българските отбори към европейските критерии и стандарти, колко са големи разходите и нищожни приходите при издръжката на българския спорт.

В много сложни условия НС и УС на ПФК ЦСКА, спортно-техническото ръководство и всички футболисти извоюваха безапелационна шампионска титла за 2008 година.

Независимо от това, решението на Апелативната комисия към БФС поставя в изключително тежки условия шампиона на България, лишавайки го несправедливо от участие в европейските турнири.

Това решение е финал на поредица негативни кампании срещу най-титулувания български клуб.

В така създалата се ситуация аз поемам цялата отговорност. Правя това, защото смятам себе си за морален човек и защото искам да предпазя клуба, който толкова много обичам, и неговото ръководство от недобросъвестни и несправедливи атаки.

Във връзка с това се оттеглям от заемания от мен пост Председател на НС на ПФК ЦСКА АД и прехвърлям правата и функциите си, до провеждането на ОС на акционерите, на Емил Костадинов.

ЦСКА е велик клуб със славна 60-годишна история. Мръсните игри и комплоти срещу него могат само временно да го затруднят, но стратегически няма да спрат пътя и развитието на българския шампион.

Благодаря на всички фенове, треньори, футболисти и редови служители на ЦСКА за щастливите мигове около спечелването на 31-ата шампионска титла.

Алeксандър Томов