Уорлик получи в Албена проект на хотел на името на Амелия Ерхарт
Уорлик получи в Албена проект на хотел на името на Амелия Ерхарт / снимка: DarikNews.bg, Добрич

Посланикът на САЩ в България Джеймс Уорлик смята да посети Камен бряг на Джулай морнинг тази година. Това обяви самият той при посещението си в Албена. Уорлик призна, че има слабост към Северното Черноморие и подчерта, че "скалите на Калиакра са истинско бижу".

Посланикът изрази съжаление, че досега не е посрещал слънцето по тези места и се осведоми дали Камен бряг е най-подходящото място. Той сподели още, че на всички свои приятели разказва, че в Добруджа има три прекрасни голф-игрища на световно ниво. Уорлик приветства изграждането на гражданско летище в Балчик и смята, че то ще разшири възможностите за туризъм в региона.

Той бе разходен из небето над Добруджа със самолет от летище Балчик.

Джеймс Уорлик присъства на обявяването пред медиите на реконструкция на хотел в курорта Албена, който ще носи името на американката Амелия Ерхарт - първата жена, прелетяла сама със самолет над Атлантическия океан. Впоследствие изследователката загива при околосветско пътешествие във водите на Тихия океан - едва на 40 години.

"Амелия" ще бъде именуван бившият хотел "Дружба" в комплекса Албена. Обновяването му ще започне наесен, а обектът ще отвори врати за сезон'2013, уточни изпълнителният директор на „Албена" АД Красимир Станев и покани Уорлик на откриването, като му предостави проекта за обновяването на хотела.

Посланикът е гост и на провеждащия се в курорта медиен фестивал. Утре той ще изнесе лекция на тема „Свободата на словото в САЩ".

Други новини от Добрич