Любителите на технологиите винаги искат последните постижения на технологията и се наслаждават на преживяването, което те носят. Това важи с изключителна сила когато говорим за телевизори. Със сигурност, бихте искали да изберете уред с качествена картина, с множество полезни функции, тоест телевизор, с който да извлечете максимум преживяване. В този ред на мисли, малко информация никога не е излишна. Добре е да знаете, че в страната вече има широка гама телевизори 4К/Ultra HD на Samsung, Philips, Sony или LG, а цените им продължават да падат, макар че все още се предлагат най-много Full HD телевизори (с резолюция 1920 х 1080 пиксела). Както се случва най-често обаче в света на техниката, вече сме свидетели на нова революция или по-точно – резолюция, която неизбежно ще заеме мястото им в близко бъдеще: 4К резолюцията. Нека да видим за какво става дума и какъв 4К телевизор е най-подходящ за вас.

Очевидната причина, поради която бихте искали телевизор от последно поколение, е че всъщност тази технология притежава редица предимства: по-висока разделителна способност, засилен контраст, наситени цветове, превъзходно качество на изображението и, разбира се, подобрено време за реакция и обработка на съдържанието. И нещо повече - тези телевизори попадат в категорията SmartTV. Това са телевизори, които могат да се свързват с интернет чрез безжична мрежа и които позволяват използването на различни стрийминг услуги.

Въпреки че предлагането е с изключително разнообразие, може да възникнат трудности при избора на UltraHD телевизор, който да е подходящ за вас. Представяме ви различни варианти на продукта с атрактивни цени. За да изберете подходящата версия телевизор, бихме искали да Ви запознаем с функциите на различните опции.

Най-достъпните 4К телевизори включват серията MU61 на Samsung. Базовите модели UltraHDна компанията разполагат с LCD панел с UltraHD разделителна способност и HDR10 съвместимост, 3 HDMI порта, 2 USB порта, Bluetooth, цифров оптичен изход за многоканален звук и DVB–T цифров тунер. Платформата Smartсе предоставя персонализирана версия на операционната система Tizen. Цената на телевизор Samsung MU61 варира в зависимост от диагонала на екрана, който сте избрали. Гамата предлага модели с диагонал от 101 см до 189 см. Всъщност, цената едва ли е основният критерий при избора. Инвестицията в телевизор с високи параметри не би била оправдана, ако изберете най-малкия диагонал, а разстоянието, от което ще го гледате, не е твърде голямо.

Ако имате по-високи изисквания от базовото ниво, серията SJ 85 на LG допълнително предоставя IPS екран с превъзходна цветова репродукция (над 90% от DCI-P3) и по-добра яркост. А също и възпроизвеждане, и декодиране на HDR10 и DolbyVision, по-бърза безжична връзка, аудио система Harman Kardon с мощност 40 w, свързване с LG или съвместимо аудио оборудване чрез Wireless Sound Sync и Magic Remote.

Резултатът - визуално преживяване, несравнимо с това, предлагано от обикновен телевизор, и всички предимства, на които любителят на технологиите може да се наслади.