/ пресцентър, Президенството
Едно общество е силно и има бъдеще, когато всеки един негов член осъзнае, че трябва да прави така, че всички около него да се чувстват по-добре. Това заяви държавният глава Румен Радев при връчването на годишните награди в конкурса „Доброволческа инициатива“ за 2019 година. По традиция президентската институция е домакин на ежегодната церемония.
 
Президентът приветства доброволците, които тази година са участвали със свои проекти в националното състезание. По думите на президента, най-голямата награда за участниците е удовлетворението, че са подали ръка на нуждаещите се, показали са им нови хоризонти и възможности. „Дори да промениш един-единствен човешки живот към по-добро, ти променяш света“, заяви Румен Радев.
 

пресцентър, Президенството


 
„Окуражително е, че все повече млади хора се привличат в доброволчески инициативи, а това ни дава увереност, че бъдещето на България е в ръцете на достойни, добри, човеколюбиви и вдъхновени хора“, посочи президентът и благодари на доброволците за отделената енергия и труд в благородни каузи.
 

пресцентър, Президенството


 
Конкурсът „Доброволческа инициатива“ се организира за девета поредна година от Фондация „Лале“ и Националния алианс за работа с доброволци. В рамките на тазгодишното издание бяха номинирани 49 проекта от цялата страна. На церемонията днес бяха връчени три равностойни награди: за подкрепа на личностното и професионално развитие на младежи, растящи в социални институции или нездравословна семейна среда; проект за социална интеграция на бежанци; инициатива за менторство на млади хора в риск и без семейства, настанени в Наблюдавани жилища, по пътя им към самостоятелен живот.
 

пресцентър, Президенството


 
 
пресцентър, Президенството