Предстои Втори фестивал на кестена в Беласица
Предстои Втори фестивал на кестена в Беласица / снимка: DarikNews.bg
Предстои Втори фестивал на кестена в Беласица
66704
Предстои Втори фестивал на кестена в Беласица
  • Предстои Втори фестивал на кестена в Беласица

Кулинарен конкурс за кестенови специалитети, подготвени от френски майстор готвач, конкурс за детска рисунка, творчески работилници ще бъдат представени по време на Втория фестивал на кестена в петричкото село Коларово, който ще бъде открит на 28 септември. Жителите и гостите на Подгорието ще могат да се насладят на разнообразни песни, танци, характерни обичаи, вкусни гозби и множество атракции.

„Символът на парк Беласица са вековните кестенови гори, които са най-обширните на Балканския полуостров. Те са уникалното зелено богатство на нашата планина, ето защо отдаваме на кестена това специално внимание. Идеята за провеждането на Фестивала на кестена е да се популяризира културата и бита на хората в района на Подгорието, както и природното богатство на парк Беласица", заяви в интервю за Дарик говорителят на парка Маргарита Георгиева.

Селата Габрене, Скрът, Ключ, Яворница, Камена, Самуилово, Коларово и Беласица, известни като Подгорие, ще се включат във фестивала със собствена шатра. Любителите на туристическите преходи могат ги очаква разходка по туристическия маршрут "Пътувай в историята"

За най-малките посетители организаторите са подготвили конкурс за детска рисунка „В кестеновата гора", забавления в гората - весели народни игри, слаклайн, въжен тролей, както и творческо ателие „Сръчко"

Предвидена е и богата музикално-артистична програма „Поздрав от приятели на Подгорието".

"Беласица е магия - красива и мистериозна, но ще разкрие тайните си на 28-ти септември", загатват домакините.