Папа Франциск: Да се научим отново да разговаряме помежду си
Папа Франциск: Да се научим отново да разговаряме помежду си / Guliver/Getty Images

Папа Франциск призовава членовете на семействата по света да изоставят своите мобилни телефони и активност в Туитър и да се научат отново как да разговарят помежду си, предаде АП.

В годишното си изявление по случай Световния ден на комуникацията главата на Римокатолическата църква подчертава, че медиите могат както да помагат за поддържането на връзка между роднини от разстояние, така и да ги отчуждават. "Голямото предизвикателство днес е да се научим отново как да разговаряме помежду си, а не само как да генерираме и консумираме информация", се казва в изявлението.

По думите на Франциск децата получават първите си уроци по комуникация в семейството и така се научават как да се отнасят към хора с различна възраст и опит, които "не са се избрали взаимно, но са важни един за друг". Вследствие на това, продължава папата, семействата са модел за всякакъв вид комуникация, защото семейството е мястото, където децата се учат да прощават.

Той признава, че съвършени семейства не съществуват, но призовава да не се плашим от "несъвършенствата, слабостите и даже конфликтите, а вместо това "да се научим как да се справяме с тях конструктивно".

Източник: БТА