Балет Арабеск открива сезона с Кармина Бурана и Болеро
Балет Арабеск открива сезона с Кармина Бурана и Болеро / netinfo

Балет "Арабеск" открива сезона тази вечер на сцената на театър "София" с "Кармина Бурана" от Карл Орф, хореография на Боряна Сечанова, и "Болеро" от Равел на Маргарита Арнаудова.

Представленията екзалтираха и обединиха публиката с възторга от преживяното не само в България, но и зад океана - в САЩ, припомнят от "Арабеск" и канят почитателите на балетното изкуство да си подарят "една вълнуваща и разтърсваща душата вечер".

Мотивът за изменчивата природа на Съдбата е водещ както в стиховете от средновековния сборник, които вдъхновяват Карл Орф да създаде произведението си "Кармина Бурана", така и в интерпретацията на Боряна Сечанова, отбелязват критици.

Според тях е намерен съвършеният танцов израз на песните, чиито изключително поетични средновековни текстове са витални и иронични. Танцьорите с цялото богатство на своята съвременна чувствителност улавят с телата си ироничността на ситуацията, в която човекът живее с вярата, че е господар на живота си, докато е направляван и манипулиран от прищевките на Съдбата. /БТА/