Анимацията Артур и отмъщението на Малтазар вече и в България
Анимацията Артур и отмъщението на Малтазар вече и в България / DarikWeb

Вторият анимационен филм на Люк Бесон "Артур и отмъщението на Малтазар" стартира в България с т.нар. АРТУРиера на 29 ноември в кино Арена Запад.

"Артур и отмъщението на Малтазар" е обявен за най-добър френски филм за 2009 и е на 13-то място в класацията Топ 100 на анимационните филми.

Преди прожекцията всички деца и най-смелите родители получиха от професионални гримьори и фризьори екстравагантни прически и грим в стил Селения и Артур.

Преобразени като героите от "Артур и отмъщението на Малтазар", феновете на филма се снимаха в новите си образи, след което се пренесоха в приказния свят на анимационните герои.

Анимацията "Артур и отмъщението на Малтазар" вече и в България
netinfo

След АРТУРиерата на 29 ноември всички присъстващи се запознаха с актьорите, които дублират българския вариант на анимацията. Пред публиката се поклониха Георги Николов - Артур, Калин Арсов, Петър Върбанов, Живко Джуранов, Милена Павлова, Радослав Рачев, Светломир Радев, Благомир Алексиев, Албена Павлова, както и преводачът на филма Александър Маринов. Освен тях във филма звучат и гласовете на Адриан Рачев - Румънеца, Антоанета Добрева - Нети.

Нети влиза в образа на младата и своенравна принцеса Селения и успява да я накара да говори на български толкова добре, колкото и дубльорката на английската версия на филма - Селена Гомез. Румънеца е достоен конкурент на дубльора на английски - Снууп Дог и се превъплъщава в образа на Макс, който не обича нищо повече от "да се вози по главната улица с ръка на прозореца и усмивка на уста."

Всички любители на качествената анимация могат да гледат приказната история от 4 декември.

Анимацията "Артур и отмъщението на Малтазар" вече и в България
netinfo