/ Gulliver/Getty Images
Руският президент Владимир Путин се качи на кон и заедно с жени полицаи мина по манежа в навечерието на 8 март, съобщават руски медии, цитирани от БГНЕС.
 
Държавният глава обича да налага в общественото мнение свой образ на активен човек и в миналото е бил сниман на кон с голи гърди в Сибир, при подводно гмуркане, да играе хокей или да се състезава по любимия си спорт джудо на татамито, припомня агенцията.

2018: Путин рецитира стихотворение в чест на жените (ВИДЕО)
 

В джинси и яке с кожена яка Путин поязди кафяв кон, ограден от полицаи на бели коне в тренировъчна база в Москва. След възможността за запечатване в кадър на това, Путин дари на полицаите кон от известна руска порода, кръстен "Златен лъч".
 
Международният ден на жените 8 март е важен празник в Русия.

2016: Именно в жената се крие истинската душа на Русия, смята Путин
 

В реч, която отбеляза събитието миналата година, Путин каза: "Ние знаем, че сърцето на една жена е най-лоялното и че нейното опрощение е най-ценното нещо".
 
Първият оперативен полк, на гости на който беше Путин, се състои от два кавалерийски батальона и специален батальон, служещ като туристическа полиция. В полка има 857 души персонал, включително московската конна полиция - 270 служители и 198 коня.

Путин отново събра вниманието: Вижте как отдъхва (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
Полицейските служители осигуряват реда и обществената безопасност по време на масови мероприятия и провеждат патрули в градските залесени паркове.
 
Туристическата полиция гарантира безопасността на гостите на столицата, помага на туристите, патрулира в пешеходните зони и разследва кражбите и грабежите на гостите на столицата.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС