Един от най-могъщите образи от пантеона на Марвел превзема киноекраните в зрелищното приключение „Капитан Марвел“.

Капитан Марвел – първата главна героиня във вселената на Марвел (ВИДЕО)
 
Карол Данвърс, която се превръща в Капитан Марвел, се появява за първи път на страниците на комиксите на Рой Томас и Джийн Колан през 1968 година и с развитието си бързо превзема сърцата на феновете, които я определят като най-популярния и значим женски образ на Марвел, а мнозина я смятат за най-силния Отмъстител.

Кадър от Капитан Марвел
Постер на „Капитан Марвел“ Форум Филм България

Тя ще изиграе изключително важна роля за разрешаването на трагичните събития от финала на „Отмъстителите: Война без край“, при които Танос причини смъртта на половината от живите същества във Вселената, включително и на голяма част от Отмъстителите.

Истински филмов феномен - „Отмъстителите: Война без край“ (СНИМКИ)
 
Новият трейлър на "Капитан Марвел" разкрива любопитни подробности за личната история на Карол Данвърс, която се оказва единствената защита на Земята срещу страховита извънземна заплаха.

Кадър от Капитан Марвел
Кадър от „Капитан Марвел“ Форум Филм България

Кадрите предлагат поглед към нови забележителни светове и герои от вселената на Марвел, загатвайки за един от най-интересните сблъсъци във филмовата им вселена до момента. 
 
Сюжетът на „Капитан Марвел“
 
Действието на „Капитан Марвел“ ни връща обратно в 90-те години на ХХ век - период, който досега не е изследван във филмовата вселена на Марвел.

Кадър от Капитан Марвел
Кадър от „Капитан Марвел“ Форум Филм България

В центъра на историята е Карол Данвърс – пилот от Земята, която има могъщи сили. Част от ДНК-то на Данвърс принадлежи на извънземната раса крий.

Най-запомнящите се злодеи на "Марвел" (СНИМКИ)
 
Когато за първи път виждаме героинята, тя живее на планетата на крий Хала, където е част от елитен отряд космически полицаи, наречени Старфорс.

Кадър от Капитан Марвел
Кадър от „Капитан Марвел“ Форум Филм България

Когато Данвърс се завръща на Земята, тя е преследвана от множество въпроси за своето минало и същевременно се оказва единственият шанс на хората срещу расата на променящите формата си скръл, предвождани от злия Талос
 
Звездите на „Капитан Марвел“

В ролята на Капитан Марвел влиза носителката на Оскар Бри Ларсън, а сред останалите актьори са Самюъл Л. Джаксън, Джуд Лоу, Бен Менделсон, Кларк Грег, Лий Пейс, Лашана Линч, Джема Чан, Алхенис Перес Сото, Рун Темте и Маккена Грейс.

Кадър от Капитан Марвел
Кадър от „Капитан Марвел“ Форум Филм България

Режисьори на „Капитан Марвел“ са Анна Боуден и Райън Фле, а сценарият е дело на Мег Лефоув, Нико Пърлман, Женива Робъртсън-Дуорет, Лиз Флейхайв, Карли Менш, Анна Боуден и Райън Флек.
 
Продуцент е президентът на Марвел Кевин Файги, а изпълнителни продуценти са Луис Д‘Еспозито, Виктория Алонсо, Джонатан Шуорц, Пати Уичър и Стан Лий.

Кадър от Капитан Марвел
Кадър от „Капитан Марвел“ Форум Филм България

Капитан Марвел“ идва в кината на 8 март на 3D, IMAX 3D и 4DX.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук