Сирк дю солей съди Джъстин Тимбърлейк за 800 000 долара (ВИДЕО)
Сирк дю солей съди Джъстин Тимбърлейк за 800 000 долара (ВИДЕО) / Guliver/Getty Images

Ръководството на канадската трупа "Сирк дю солей" даде на съд известния американски певец Джъстин Тимбърлейк за това, че е използвал в една от композициите си музика, която принадлежи на цирковата компания, предаде ТАСС.

Съд отказа авторски права за "Happy Birthday to You"

Съответният иск е внесен във федералния съд на Ню Йорк. Според ищеца Тимбърлейк незаконно е използвал в песента си Don't Hold the Wall, включена в третия му студиен албум "The 20/20 Experience", част от саундтрака от цирковата постановка Quidam, чиито авторски права са на "Сирк дю солей" .

Сравнете ги във видеото:

Don't Hold the Wall

Quidam

Подалите иска настояват за компенсация от минимум 800 000 долара от страна на 35-годишния Тимбърлейк за нарушени авторски права. За ответници са привлечени също известният продуцент Тимбаленд, взел участие в написването на албума на певеца, както и компанията "Сони мюзик", издала диска му.

Джордж Клуни спасява света под звуците на "Делю хайдутин" (ВИДЕО)

Джъстин Тимбърлейк е американски поп изпълнител, композитор и актьор. Той се сдоби със световна слава като един от солистите на популярния момчешки състав "Ен синк". През 2002 година Тимбърлейк започна солова кариера и досега е носител на девет награди Грами и четири приза Еми.

Източник: БТА