Палачинка „Радован Караджич” привлича чужди туристи в Сърбия
Палачинка „Радован Караджич” привлича чужди туристи в Сърбия / netinfo

Палачинка “Радован Караджич” е хит сред чуждите туристи в Белград. Засега тя може да се поръча само в бутика за палачинки в белградския квартал „Земун”, където се предлага като специалитет.

Палачинката с шоколадов крем, индийски орех и червени боровинки е била любимият сладкиш на Радован Караджич, който често я е поръчвал в тази сладкарница, докато се е криел в Белград под фалшиво име. На кулинарното изкушение може да се наслади всеки посетител на бутика срещу 2 евро.

Чужденците месеци напред са резервирали туристическата разходка по стъпките на Караджич, която струва 7 евро, а палачинката с неговото име е включена като една от атракциите и никой няма да се учуди, ако тя се превърне в запазена търговска марка за Сърбия.

Сръбските туроператори обясняват, че Сърбия е позната в последните десет години по военните престъпления и диктаторите. Затова чужденците искат да видят къщите,където са живели Слободан Милошевич,Тито и Караджич. Интересът им привлича и домът на Аркан, където сега живее неговата вдовица - фолкзвездата Цеца Величкович.