Пакистанка не може да се върне у дома заради ръста си
Пакистанка не може да се върне у дома заради ръста си / netinfo

Пакистанка, висока близо 2,20 м., ще живее във Великобритания със социални помощи, след като получи право на политическо убежище, защото е "прекалено висока, за да се върне в родината си", съобщава "Дейли мейл".

Зейнаб Биби, на 33 години, твърди, че непрекъснато била преследвана и осмивана в собствената й страна заради ръста й. Тя подаде молба за убежище в Хоум офис и получи двегодишна виза за пребиваване във Великобритания. Биби, която през 2003 г. е обявена за най-високата жена в света, планира да живее от социалните помощи и да се възползва от безплатното здравеопазване.

"Дейли мейл" пише, че след решението на властите, критици на имиграционната система заявили, че служителите от Хоум офис са станали за посмешище и отново призовали за по-строг контрол при разглеждането на молбите.

Биби подала молба за убежище с твърдения, че постоянно е била обект на нападения в родното й място край град Фейсалабад. Тя твърди, че децата в Тоба Тек Синг я замеряли с камъни. Веднъж мъж я ударил с тояга и й счупил китката, така че сега тя се

страхува да се върне в страната си. "Дейли мейл" припомня, че 2,20-метровата жена е използвала ръста си да изкарва пари в миналото както в Пакистан, така и в чужбина. По-рано тази година тя е била наета от американския сладоледен гигант "Баскин-Робинс" за реклама във Великобритания. Биби прекарала 15 дни, раздавайки безплатен сладолед от името на компанията, но твърди, че не е в състояние да работи пълноценно, защото е болна от диабет.

Тя допълни, че особено привлекателното за нея да живее във Великобритания е, че може да получи безплатно лечение, а не да плаща на частници в Пакистан. След като получи правото на убежище, тя живее в общински апартамент в Стокпорт край Манчестър, като не плаща наем и общински данък и получава помощ от 40 паунда седмично, съобщава "Дейли мейл".