Откриха връзка между храната и типа поведение на човека
Откриха връзка между храната и типа поведение на човека / netinfo
Учените установят взаимовръзката между пристрастието към отделни храни и психическото състояние на човека, съобщи Newsru, цитирана от БГНЕС. Така любителите на шоколада дълбоко в душата си са самотни и нещастни хора, в чийто живот липсват любов, състрадание, внимание.

Психотерапевтът Владимир Есаулов казва, че пристрастието към млечните продукти издава потребност от ласки и грижи. Тази храна се асоциира с млякото на майката, а следователно и с онзи период от живот, когато сме защитени и обкръжени с любов, казва Есаулов.

Влечението към орехи, твърди плодове означава желание да побеждаваш. В основата на хранителната зависимост лежи не само физиологическата потребност от конкретен хранителен продукт, колкото желанието да си върнем най-добрите моменти от живота, смята психологът. Любителите на месото, особено говеждото, често се оказват нервни и агресивни. А хората, които основно предпочитат плодове и зеленчуци, имат спокоен и уравновесен характер.

Руският учен Александър Макаров твърди, че е установил най-тънките нюанси на влиянието на характера на избора на храна върху личностните качества на човека. Според него доматите са храната на щедрите демократи с широка душа. Краставиците обичат чувствителните натури. Зелето и фасулът се предпочитат от хора, които трябва да съберат смелост и решителност. А онези, които се хранят само с зеленчуци, се страхуват от трудностите, отстъпчиви са. В характера на любителите на киселото, пресоленото и маринованото има явни тиранични нотки.