Окичиха Майк Майерс и Парис Хилтън с малинки
Окичиха Майк Майерс и Парис Хилтън с малинки / снимка: БГНЕС

Майк Майерс и Парис Хилтън бяха възнаградени със „Златни малинки“, пародия на наградите „Оскар“ за най-лоша кинематографична продукция през годината, съобщават организаторите на най-малко желаните награди в Холивуд, предаде АФП.

 

Майк Майерс, канадски комик, познат от „Остин Пауърс“, получава трофей за най-лош актьор за „Любовен Гуру“ – филм, който си заслужи отличието след като „Ню Йорк Таймс“ писа, че той представлява „едно преживяване, което ви кара да се запитате дали ще се усмихнете отново някой ден“.

 

„Фондацията Златни малинки“, традиционен организатор на пародийната церемония 24 часа преди раздаването на „Оскар“-ите в Холивуд, също така отдаде дължимото на приноса на наследницата Парис Хилтън към историята на седмото изкуство. Госпожица Хилтън в действителност отнесе три трофея: за най-лоша актриса е най-лоша екранна двойка за "Красивата и грозната” и за най-слаба поддържаща женска роля в "Генетична опера”. Това са два филма, които няма да оставят незабравими спомени нито у критиците, нито в бокс-офиса.

 

Ирландецът Пиърс Броснан получи отличието за най-лоша поддържаща мъжка роля за участието си в музикалната комедия "Мама Миа!", която се радва на огромна популярност, която обаче разкри вокалните слабости на екс-Бонд.

 

„Златни малинки“ се връчват всяка година от 1980 насам.