Хилари Суонк
Хилари Суонк / Gulliver/Getty Images
Нюйоркчанка, търсеща изгубеното си куче, с изненада откри, че то е намерено от холивудската звезда и носителка на "Оскар" Хилари Суонк, предаде Асошиейтед прес.

Когато дакелчето на Челси Блекуел, Блу, изчезва, обезумялата му стопанка тръгва да го търси. Жената шофира в продължение на час, преди да се натъкне на опашка от патрулни коли и хора с камери близо до автогарата "Грейхаунд" в Олбани, Ню Йорк, и отлага търсенето, за да разбере какво се случва.  

За щастие на мястото не се разиграва трагедия - Блекуел попада на снимачен екип, а търсенето ѝ приключва по щастлива случайност - "една на милион".

Жената разбира, че 15-годишното й дакелче е намерено - от филмова звезда, която и преди е спасявала кучета. 

"Започнах да разпитвам всички наоколо дали не видели моето малко кафяво куче", разказва Челси Блекуел. "Няма да повярвате, но известна личност е намерила кученцето" ѝ, отговарят от екипа.

Последва телефонно обаждане и около час по-късно на мястото спира сив автомобил. В него е двукратната носителка на "Оскар" Хилари Суонк ("Момиче за милиони"), а в скута ѝ - дакелчето Блу. 
 
"Помислих си: "Няма начин". Веднага щом тя слезе от колата, целунах Блу и ѝ казах: "Много ви благодаря", споделя Блекуел. Жената моли холивудската звезда за автограф, но получава нещо повече - снимка с нея. 

"Тя не е човек, който ще тръби наоколо какво е направила", казва Челси Блекуел.
 
Хилари Суонк и преди е спасявала и осиновявала кучета. Актрисата дори учреди фондация, която събира изоставени кученца с деца, от които "обществото се е отказало".
 
БТА