Никълъс Кейдж
Никълъс Кейдж / Gulliver/Getty Images
В галерията на злодеите на "Батман" има множество, които размиват границата между реалността и абсолютната лудост, а някои от тях е трудно да си представим, че някога са били пресъздадени на хартия. Герои като Жокера са някои от най-безумните персонажи, които са се появявали на големия екран. Сега един от най-ексцентричните актьори, Никълъс Кейдж, разкри пред „Скрийн Рант“, че би искал да изиграе също толкова откачен злодей в Батман в ролята на Егхед.

Егхед е злодей, създаден за телевизионния сериал за Батман от 60-те години на миналия век с участието на Адам Уест в ролята на Кръстоносеца, Бърт Уорд в ролята на момчето-чудо Робин, Сезар Ромеро в ролята на Жокера, Бърджис Мередит в ролята на Пингвина и Джули Нумар в ролята на Селина Кайлс.

Егхед е злодей, оживял благодарение на Винсънт Прайс, известен с голямата си яйцевидна глава и жълто-белия си (като яйце, разбирате ли?) костюм, както и с изобилието от яйчени каламбури като "egg-cellent" и "egg-citing" - реплики, които само Никълъс Кейдж може да изпълни.

Никълъс Кейдж би искал да изиграе човек, който е смятан за един от най-умните мъже в света, което го прави също толкова опасен, колкото и Жокера.

Никълъс Кейдж е един от най-ексцентричните актьори в Холивуд, известен с безстрашната си способност да се превъплъщава в някои от най-предизвикателните или най-безумните персонажи в индустрията. Склонността му води до това, че той непрекъснато изкарва на екрана луди, уникални или проблемни персонажи, сред които Кастор Трой („Лице на заем“), Ред Милър („Манди“) и най-лудият досега - Питър Лоу („Целувката на вампира“). Способността да открие най-дълбоките и мрачни кътчета на собствения си ум и душа и да ги пренесе на екрана за наше зрителско удоволствие прави Никълъс Кейдж вероятно най-подходящия актьор за образа на Егхед.

Това няма да е първото му навлизане в света на комиксите или дори в света на DC, като той е добре познат фен на комиксите. Той вдъхна живот на един от най-жестоките герои на Marvel - Джони Блейз, известен още като Ghostrider, в "Призрачен ездач" и в нашумялото продължение "Призрачен ездач: Духът на отмъщението“.

Макар да не изглежда, че Егхед е начело на списъка със злодеи, които феновете чакат да видят на екран, обвързването на някой като Никълъс Кейдж може да внесе известно любопитство към идеята. В интервюто той разкрива, че е обмислял много как ще се получи, но отказва да даде каквито и да било подробности.
С неортодоксалния стил на Мат Рийвс и мрачния характер на "Батман", Егхед на Никълъс Кейдж всъщност може да се впише идеално като забавно камео срещу Робърт Патинсън в бъдещ филм.