Музей на Мадам Тюсо отвори врати в Истанбул (СНИМКИ)
Музей на Мадам Тюсо отвори врати в Истанбул (СНИМКИ) / БГНЕС

Най-новият музей от известната верига музеи с восъчни фигури на Мадам Тюсо откри врати в Истанбул вчера, предлагайки смесица от фигури на звезди от Холивуд като Леонардо ди Каприо и на местни видни личности като султан Сюлейман Великолепни и Ататюрк, съобщава АФП.

Музеят на мадам Тюсо раздели восъчните фигури на Джоли и Пит (СНИМКИ)

Музеят се намира на булевард Истиклял в центъра на Истанбул. Посетителите му посреща восъчна фигура, пресъздаваща с поразителна точност основателя на турската република Мустафа Кемал Ататюрк.

Музей на Мадам Тюсо отвори врати в Истанбул (СНИМКИ)
netinfo
Ние смятаме, че това е най-добрата реплика, изработвана досега, казва с гордост Сарпер Хилми Сунер, генерален директор в британската компания Мерлин Ентъртейнмънтс, която управлява музея.

Предишна восъчна скулптура на Ататюрк, изложена в музея на Мадам Тюсо в Лондон, предизвика скандал в Турция. Тя бе критикувана като изработена немарливо и описана като "срам за нацията".

Восъчната фигура на Ребъл Уилсън е по-пищна от оригинала (СНИМКИ)

В музея в Истанбул няма восъчна статуя на сегашния президент Реджеп Тайип Ердоган.

Туристите могат да видят обаче восъчни фигури на актьорите Брад Пит и Джулия Робъртс, на спортистите Рафаел Надал и Юсейн Болт, а също и восъчни статуи на Леонардо да Винчи и Моцарт.

Джъстин Бийбър от восък в Лондон (СНИМКИ)

Айдан Албога Услу, директор, отговарящ за маркетинга в Мерлин Ентъртейнмънтс, посочва, че експозицията съчетава фигури, които могат да привлекат чуждестранни и местни туристи.

С новооткрития музей в Истанбул броят на музеите с восъчни фигури на Мадам Тюсо в различни градове в света достигна 24, отбелязва БТА.

Grumpy Cat влезе в музея на Мадам Тюсо

Посетителите на музея в Истанбул могат да видят и восъчните фигури на Неймар, Лионел Меси и Арда Туран:

Музей на Мадам Тюсо отвори врати в Истанбул (СНИМКИ)
netinfo