/ Gulliver/Getty Images
Марк Хамил отдаде почит към починалата Кари Фишър в Twitter, докато се подготвя началото на снимките на "Междузвездни войни: Епизод IX", съобщи Контактмюзик.
 
"Изпитвам известна горчивина да се снимам във финалния епизод от сагата без нея - Кари просто е незаменима", заяви Хамил, показвайки снимки, на които се вижда, че е заедно с актрисата на снимачната площадка на "Междузвездни войни: Последните джедаи" и по време на снимките на трилогията "Междузвездни войни". "Утешавам се с факта, че тя няма да бъде заменена", допълва актьорът.
 


Кари Фишър се „завръща“ в „Междузвездни войни: Епизод IX“

Хамил и Фишър се появяват в образите съответно на Люк Скайуокър и принцеса Лея във филмовата поредица. Двамата за последен път са заедно в "Междузвездни войни: Последните джедаи", появил се по екраните през 2017 г., след смъртта на Фишър през декември 2016 г.
 

Gulliver/Getty Images


"Дисни" и "Лукасфилм" наскоро оповестиха, че Хамил и Фишър ще се завърнат в следващия филм от поредицата - "Епизод IX", чиито снимки започват тази седмица. Новият филм трябва да се появи по екраните през декември 2019 г.
 
Светът скърби за принцесата, вдъхнала сила на милиони момичета
 

Gulliver/Getty Images


"Много обичахме Кари. Намирането на наистина задоволителен финал на сагата на Скайуокър без нея ни се изплъзваше. Никога нямаше да използваме друга актриса или компютърно генериран персонаж. С подкрепата и благословията на дъщеря й Били открихме как да почетем наследството на Кари и ролята на Лея в "Епизод IX", използвайки неизлъчвани кадри, които заснехме заедно за седмия епизод", заяви режисьорът Джей Джей Ейбрамс.
БТА