Manowar с грандиозно шоу за българските си фенове
Manowar с грандиозно шоу за българските си фенове / netinfo

Най-шумната банда на света Manowar ще свири на 30 юни на Стадион Калиакра в Каварна. С концерта на хеви метъл групата ще бъде закрит Калиакра Рок Фест. Тази година специално за него у нас ще дойдат още Heaven and Hell и Motorhead. Все още не е ясно кой ще подгрява Manowar.

Повече от месец преди шоуто на метълите басистът на групата Джоуи Демайо даде специална пресконференция за българските журналисти. На нея той разказа подробности около предстоящия концерт в Каварна.

Демайо вече е бил веднъж в България преди около 10 години. Основаната от него хеви метъл група обаче идва за първи път у нас. Преговорите за шоуто на Manowar са продължили повече от три години. Договорът с музикантите вече е факт.

На концерта си в Каварна Manowar ще представят пред българската публика едни от най-добрите си стари хитове. „Когато ни чуете ще помислите, че страшна гръмотевица е ударила Земята”, предупреди Джоуи Демайо. Той припомни факта, че именно Manowar са вписани в книгата на рекордите Гинес като „най-шумната банда на света”. Най-доброто постижение на концерт е 129, 5 децибела.

Един български китарист ще бъде приятно изненадан от музикантите от Manowar. Той ще се качи заедно с тях на сцената в Каварна. Като подарък ще получи и китарата, с която е свирил. Името на този китарист се пази в тайна.

Билетите за концерта на Manowar вече са в продажба. До края на месец май те ще са с цена 30 лева. До 29 юни, включително, с цена 40, а в деня на концерта ще достигнат 50 лева.

Репортаж от пресконференцията на Джоуи Демайо можете да чуете в звуковия файл.