/ iStock/Getty Images
От това как се храни човек зависи не само здравето му, но и функционирането на мозъка. Правилният начин на живот, водният баланс и здравословните храни могат да подобрят мозъчната дейност. Много експерти препоръчват премахването на някои храни от диетата, за да се подобри мозъчната функция.

За да се запази концентрацията за дълго време, да се подобри паметта и вниманието, е добре да намалите употребата на растителни масла. Те са с твърде високо съдържание на омега-6 мастни киселини, чийто излишък може да навреди на тялото. По-точно, поради излишък на Омега-6, кръвта може да се сгъсти. Тези мастни киселини буквално неутрализират ефекта на омега-3 мастните киселини, които, помагат на мозъка да работи по-добре. Когато  обаче се приемат адекватно и балансирано те спомагат за повишаване на еластичността на мускулите, стабилизират кръвната захар, регулират сърдечния ритъм и намаляват стреса.

Също така е по-добре да избягвате храни с висок гликемичен индекс.

Абсолютно необходимо е да изключите енергийните напитки от диетата. Те могат да увеличат риска от диабет и Алцхаймер. Голямото количество захар в състава им повишава нивото на инсулин в кръвта, което провокира развитието на проблеми с паметта.
Рамблер