/ Gulliver/Getty Images
Известната си, почти 60-годишна актьорска кариера, Кърт Ръсел започва на 12 години. Сред по-известните му филми са „Нещото“, "Уаят Ърп“, „Пазители на галактиката 2“ и много други. Изглежда обаче, че ролята му на Дядо Коледа в „The Christmas Chronicles 2“ на Нетфликс може да му е последната.

Така е поне според Крис Кълъмбъс известният режисьор на „Сам вкъщи“ и „Хари Потър“, който беше развълнуван от Ръсел и изпълнението му в първата част на семейната коледна драма от 2018 година. Той седна на режисьорския стол и заради продължението, чиято първа прожекция се състоя вчера.

Голди Хоун и Кърт Ръсел: Олицетворение на вечната любов (СНИМКИ)

„Когато това момче (Ръсел, 69 г.) играе Дядо Коледа, обикновено не се „приема насериозно“. Но в тълкуванието си на Дядо Коледа той написа 170 страници от историята и митологията на този човек. Това е отговорността на актьора. Той се ангажира с тази роля по начин, по който бихте очаквали Робърт де Ниро да се посвети на Джейк Ламота („Разяреният бик“)“, каза Кълкъмбъс пред Yahoo Entertainment. Според режисьора това доказва колко голям актьор е Ръсел.

„Той ми каза: Искам да се оттегля, това е последната ми роля“. Дълбоко в душата си Ръсел е отдаден на тази роля. Осем седмици е отглеждал брада, работи по сценария всяка вечер. Това е сериозна ангажираност", каза Кълъмбъс.

В новия филм участва и Голди Хоун - дългогодишната спътница в живота на Кърт Ръсел и известен негов партньор в няколко други филма.
БГНЕС