Рок групата Every Time I Die
Рок групата Every Time I Die / Gulliver/Getty Images
Джордан Бъкли, китарист на американската рок група Every Time I Die, разказа в Twitter как случайно спасил живота на фенка, пише сп."Билборд".

Герои на екрана и в живота: Звезди, които спасиха човешки живот
 
Един от любимите номера на Бъкли се състоял в това да си напълни устата с бира, след което да го изплюе под формата на аерозол в публиката.
Струята случайно попаднала в окото на една от фенките на бандата. На другия ден тя посетила болница, защото почувствала възпаление в тази област.
 
"Тя си мислеше, че съм ѝ заразил окото и отишла да се прегледа“, пише Бъкли. „Аз от своя страна се подготвих да ми бъде предявен съдебен иск. Но най-изненадващо лекарят ѝ казал, че тя не страда от очно възпаление, а от подуване на мозъка. Бил ѝ открит тумор в ранен стадий, който бил успешно отстранен по хирургичен начин!"
След случилото се фенката благодарила на китариста за "чудотворната му намеса". Ако не било зрелищното изпръскване с бира, тя не би узнала, че е болна от смъртоносна болест.
 
Джордан Бъкли използва случката, за да популяризира група Every Time I Die. Той твърди, че посещенията на концертите на групата "могат да спасят живота ви".

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА