Кийт Ричардс сравни албум на „Бийтълс” с безсмислен боклук
Кийт Ричардс сравни албум на „Бийтълс” с безсмислен боклук / снимка: Guliver/Getty Images

Британският китарист и автор на песни от рок групата „Ролинг стоунс” Кийт Ричардс нарече осмия албум на „Бийтълс” безсмислен боклук. Такава рецензия получи плочата „Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band” в интервю на музиканта за сп. „Ескуайър”.

„Бийтълс” звучаха отлично, когато бяха „Бийтълс”. Но в тази музика няма основа… Някои хора мислят, че „Сарджънт Пепър” е гениален албум, аз обаче смятам, че е безсмислен боклук”, пояснява китаристът на „Ролинг стоунс”.

Според мнението на Ричардс музиката на „Ролинг стоунс” е издържала по-добре изпитанието на времето, отколкото тази на „Бийтълс”. Музикантът е сравнил осмия албум на „Бийтълс” от 1967 г. с албума „Their Satanic Majesties Request” на „Ролинг стоунс” от същата година. Според музиканта в края на 60-те години на миналия век съставът на Пол Маккартни и Джон Ленън просто е забравил какво иска да предаде на публиката с творчеството си.

Според много музикални критици плочата на Ливърпулската четворка „Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band” е един от най-влиятелните албуми в историята а рока. Тиражът му надхвърля 30 милиона бройки.

Групата „Ролинг стоунс”
дълги години си съперничи по популярност с „Бийтълс”. Според замисъла на мениджъра й Андрю Луг Олдъм групата на Мик Джагър и Кийт Ричардс е трябвало да бъде алтернатива на Ливърпулската четворка.