Игрите на глада: Възпламеняване триумфира на MTV Movie Awards 2014
Игрите на глада: Възпламеняване триумфира на MTV Movie Awards 2014 / Guliver/Getty Images

"Игрите на глада: Възпламеняване" (The Hunger Games: Catching Fire) грабна приза Филм на годината, а Дженифър Лорънс и Джош Хъчерсън получиха награди за най-добри актьори на филмовите награди на MTV.

СНИМКИ: Какво се случи на сцената на Филмовите награди на MTV

Джаред Лето получи поредното си отличие за ролята си на ХИВ-позитивен в "Клубът на купувачите от Далас" (Dallas Buyers Club). Той отнесе у дома наградата за най-добра трансформация на екрана.

Най-добрият комедиен актьор е Джона Хил за "Вълкът от Уолстрийт" (The Wolf of Wall Street), а Зак Ефрон бе отличен за най-добро изпълнение без тениска.

СНИМКИ: Грандиозна церемония по раздаване на наградите Оскар

Марк Уолбърг получи наградата на поколенията, допълва БГНЕС.

СНИМКИ: Музикални и кино звезди на Филмовите награди на MTV

Най-добрият злодей се оказа Мила Кунис в "Оз: Великият и могъщият" (Oz the Great and Powerful).

СНИМКИ: Холивудски вълшебници

Най-добрият музикален момент е на Backstreet Boys, Jay Baruchel, Seth Rogen и Craig Robinson за Everybody в „Това е краят" (This is the End).

Любим герой стана Беатрис "Трис", изиграна от Шейлийн Удли в "Дивергенти" (Divergent).

СНИМКИ: Дивергенти в Лос Анджелис

Джош Хъчерсън не пропусна да почете паметта на Филип Сиймор Хофман, който изигра Плутарх в "Игрите на глада: Възпламеняване". "Зная, че ако Филип беше тук, щеше да каже, че това е много готино. Да го имаме в нашите филми е едно от най-готините неща в света. Той е един от актьорите, на които съм се възхищавал през целия си живот. Тази награда е и за него", каза Хъчерсън, когато заедно със Сам Клафлин получи наградата за филм на годината.

"Игрите на глада Възпламеняване" триумфира на MTV Movie Awards 2014
netinfo