И музикантите си имат фаворити за президент на САЩ
И музикантите си имат фаворити за президент на САЩ / снимка: БГНЕС, архив

Кралят на траш метъла подкрепя ултраконсервативния републиканец Рик Санторъм за президентската номинация на Републиканската партия, пише в. "Кориере дела сера". Дейв Мъстейн, фронтменът на Мегадет, смята, че Санторъм е най-подходящият за номинацията на републиканците. Според Мъстейн останалите кандидати не стрували. Траш иконата заяви, че Рон Пол му напомнял на "препарат срещу вредни насекоми", Мит Ромни бил прекалено богат за вкуса му, а Нют Гингрич приличал на "гневно човече".

Мъстейн е истински духовен лидер на метал обществото. Дълго време той беше "роб" на дрогата и на алкохола, отбелязва БТА. След това успя да се излекува от пристрастеността си и да се превърне в твърдолинеен християнин, който днес осъжда изпълнените с насилие сатанински текстове на парчетата, изпяти от бандата му. Мегадет успя да продаде през годините над 30 милиона екземпляра от албумите си, припомня италианският вестник.

Рапърът Снуп Дог и певицата Кели Кларксън пък подкрепиха Рон Пол.

В лагера на демократите Барак Обама, който ще се бори за преизбиране, е подкрепян от бандата Фу файтърс, спечелила пет награди Грами тази година. Рокаджиите участват в прояви за набиране на средства за предизборната кампания на Обама.