Хълк Хогън ще получи $140 млн. от клюкарски сайт заради секс видео
Хълк Хогън ще получи $140 млн. от клюкарски сайт заради секс видео / Guliver/Getty Images

Американски съдебен състав утежни санкцията срещу уебсайта "Гаукър", който ще трябва в крайна сметка да плати 140 милиона долара на Хълк Хогън за публикуването на видеоклип, в който прочутият кечист прави секс с жената на свой приятел, предаде Франс прес.

Шестимата съдебни заседатели осъдиха в петък "Гаукър" да плати 115 милиона долара, но вчера на заседание в съд в Сейнт Питърсбърг, Флорида, отсъдиха да бъдат изплатени допълнителни 25 милиона долара.

Кечистът Хълк Хогън със 115 млн. долара по-богат, осъди клюкарски сайт

Шестдесет и две годишният кечист заяви, че това видео е посегателство срещу неприкосновеността на личния му живот. "Бях напълно унижен", каза той при даването на свидетелски показания по делото.

Въпреки че Хогън поиска видеото да бъде свалено, то е било достъпно онлайн в продължение на шест месеца на сайта през 2012 г. и е имало 7 милиона гледания.

Хълк Хогън - "унизен" от скандално порно видео в интернет

Адвокатите на "Гаукър" отстояваха в съда позицията, че сайтът е бил в правото си да публикува видеото, че това е част от свободата на словото, защитена от Първата поправка към конституцията на САЩ. Освен това твърдяха, че Хоуган сам се е хвалел със сексуалните си подвизи по медиите.

Източник: БТА