/ Getty Images
В скорошна публикация в Instagram Хю Джакман напомни на феновете си да използват слънцезащитни продукти, след като претърпя две биопсии за базалноклетъчен карцином (БКК). Звездата от бъдещия "Дедпул 3" искаше феновете му първо да чуят съвета директно от устата на Върколака, преди някой на улицата да го види с превързания му нос и да започне да разпространява диви слухове.

54-годишният актьор е направил две биопсии и все още не е получил резултатите, които може да отнемат още няколко дни, съобщи „Giant freaking robot”.
Хю Джакман увери почитателите си, че ще разбере за резултатите до два-три дни и ще държи феновете си в течение, щом получи повече информация. Звездата от "Х-Мен: Началото" не пропусна да отбележи, че базалноклетъчният карцином (БКК) е "най-малко опасният" рак на кожата, а спокойното му поведение увери феновете, че няма за какво да се притесняват.

БКК е най-разпространената форма на рак на кожата и най-често срещаната форма от всички видове рак. Само в Съединените щати всяка година около 3,6 милиона души се диагностицират с БКК. Това означава, че ако Хю Джакман е търсил нещо, което да го отличи от тълпата (освен че е красив и талантлив певец, танцьор и актьор), то ракът на кожата всъщност не е отговорът.

БКК най-често се появява, когато излагането на ултравиолетова радиация от слънцето или тен на закрито предизвиква промени в базалните клетки, които отговарят за производството на нови кожни клетки, когато старите умират. Въпреки това, когато се улови и лекува рано, ще има минимални увреждания.

Тъй като Хю Джакман е израснал в слънчева Австралия и вероятно е прекарал голяма част от детството си, играейки на слънце, не е изненадващо, че актьорът се занимава с това сега. Както той каза в публикацията си в Instagram, биопсиите са резултат от начина, по който е живял преди 25 години, намеквайки, че в края на 90-те години Джакман не е бил фен на слънцезащитните продукти.

Хю Джакман използва това като възможност да посъветва всички за важността на слънцезащитните продукти и грижата за кожата. С думи, противоположни на тези на покойния Нед Старк, Джакман каза: "Лятото идва" и призова всички, които са гледали видеото му, да използват слънцезащитни продукти. "Просто не си заслужава. Без значение колко много искате да имате тен".

Към видеоклипа си Хю Джакман пише: "Знам, че вече сте ме чували да говоря за базалноклетъчните си карциноми. Ще продължа да говоря за тях, ако се наложи. И ако това напомни дори на един човек да си сложи слънцезащитен крем с висок SPF, тогава ще съм щастлив".
БГНЕС