Френска бизнесдама завещава всичко на животните
Френска бизнесдама завещава всичко на животните / www.sxc.hu

Жан Ожие, 87-годишната собственичка на световно известния луксозен хотел "Негреско" в Ница, реши да завещае всичките си имоти, включително разкошния хотел, на благотворителна фондация за защита на животните, съобщава списание "Пари мач".

Аргументът на достолепната дама е, че съществуват многобройни сдружения за борба с бедността при хората, а твърде малко са асоциациите за подпомагане на животните. "Аз съм единствено дете на родителите си, моето куче ми беше като брат, като сестра, като най-добър приятел, много по-значим и от най-красивата ми порцеланова кукла. Затова толкова обичам животните. И как да не страдам, като виждам как хората си купуват куче, като че е кутия сардини, и след това го изоставят, а всяко второ бездомно куче може да бъде подложено на евтаназия", обяснява мадам Ожие.

Тя финансира редица приюти за изоставени кучета и котки в Южна Франция и е върла противничка на "това варварство - бикоборството". След нейната кончина благотворителната фондация ще забогатее с вила близо до град Грас, два апартамента на булевард "Джордж Пети" в Париж, други два недвижими имота, паркинги в центъра на Ница, но най-вече с бисера на имотите на мадам Ожие - величествения хотел "Негреско", чиято фасада е обявена за историческа ценност.