Елица и Стунджи отиват на „Евровизия” с „Кисмет”
Елица и Стунджи отиват на „Евровизия” с „Кисмет” / снимки: БНТ

„Кисмет” е името на песента, с която Елица Тодорова и Стоян Янкулов-Стунджи ще се представят през май в конкурса „Евровизия” в Швеция. Изпълнението беше предпочетено сред други две след гласуване на жури от музикални специалисти и зрители.

Макар изборът на журито да не съвпадна с този на публиката, „Кисмет” събра най-много точки при вота.

За Елица и Стунджи това ще е второ участие в „Евровизия”. През 2007 г. те се превърнаха в единствените ни музиканти достигали до финала на състезанието. Тогава хитът им „Вода” се класира на престижното пето място.

Музиката на „Кисмет” е дело на Елица Тодорова и „Бистришките баби”. По аранжимента на песента са работили Стоян Янкулов и аржентинския диджей Джонатан Тесей Кинтар. Стилът е чил аут с етно елементи.

Елица и Стунджи отиват на Евровизия с Кисмет
netinfo


„Кисмет” ще прозвучи за първи път на „Евровизия” на 16 май, когато е вторият полуфинал на конкурса. Финалът е планиран за 18 май. Домакин на събитието ще е шведският град Малмьо.

За България това ще е девето участие в международното състезание. През годините на него са ни представяли несъществуващата вече група Каффе (2005 г.), Мариана Попова (2006 г.), Deep Zone и Балтазар (2008 г.), Красимир Аврамов (2009 г.), Миро (2010 г.), Поли Генова (2011 г.), Софи Маринова (2012 г.).

Ето и песента, с която страната ни ще участва тази година в „Евровизия”: