Дюран Дюран искат лозови сърми преди концерта си в София
Дюран Дюран искат лозови сърми преди концерта си в София / netinfo

След феноменалния концерт на “Depeche mode” българските фенове се готвят да посрещнат и друга световноизвестна британска група. Тази вечер в Зимния дворец на спорта в София ще пеят „Дюран Дюран”. Специално за турнето, което включва и България, те са се събрали в оригиналния си състав.

Понякога световните медии сравняват „Дюран Дюран” с „Бийтълс”. Заради истерията, която предизвикват музикантите, когато се появят някъде и заради изключителния интерес към техните концерти. Списание „Ролинг Стоун” ги нарича „Великолепната Петорка”.

Групата е създадена през 1978 година в Бирмингам. Оттогава „Дюран Дюран” са издали 19 албума, продадени в повече от 70 милиона екземпляра, спечелили са две награди „Грами”, имат си и звезда в Холивудската алея на славата. Догодина ще си имат и нов албум. Очаква се той да излезе през март или април.

„Дюран Дюран” идват у нас с 40 души екип. Трима готвачи ще се грижат за кулинарните желания на музикантите. За преди концерта в Зимния дворец те са си поискали лозови сърмички, сирене с парченца спанак в него, соеви кълнове, маслини и ядки. По отношение на напитките – музикантите от групата са си поръчали италиански вина, задължително от реколта 1988 и луксозно шампанско. Специално за фронтмена на „Дюран Дюран” е осигурена бутилка от любимата му текила.

Ето и малко подробности за самия концерт. Пред българската публика „Дюран Дюран” ще представят както песни от последния си албум, така и добре познати стари хитове. Огромни видеоекрани ще бъдат монтирани около сцената. На тях ще се прожектират някои от най-ефектните клипове на групата.

Освен добре познатите петима членове на „Дюран Дюран” на сцената в Зимния дворец на спорта ще се качат и двама гост-музиканти. Това са беквокалистката Анна Рос и саксофонистът Саймън Уилскрофт.