Дъстин Хофман и Дейвид Летърман с награди от центъра Кенеди
Дъстин Хофман и Дейвид Летърман с награди от центъра Кенеди / снимки: Reuters

Холивудският актьор Дъстин Хофман и телевизионният комик Дейвид Летърман са сред сред лауреатите на тазгодишните награди на центъра "Кенеди", съобщи ДПА.

В Белия дом президентът Барак Обама и първата дама Мишел Обама бяха домакини на прием в чест на лауреатите. Сред наградените е руската балерина Наталия Макарова, китаристът Бъди Гай и живите членове на групата Led Zeppelin - Джон Пол Джоун, Джими Пейдж и Робърт Плант.

Дъстин Хофман и Дейвид Летърман с награди от центъра "Кенеди"
netinfo

"Лауреатите, в чиято чест сме се събрали, използват способностите не само за да си изкарват хляба. Те просто не могат да си представят, че може да се живее по друг начин", изтъкна Барак Обама по време на приема, посочва ДПА. "Тази страст ги отведе от скромното начало до върховете в тяхната професия. Всеки ние тук можем да си спомни поне един момент, в който хората, заради които сме се събрали тук, са докоснали живота ни", изтъкна президентът на САЩ.

Наградите на центъра "Кенеди" тази година се раздават за 35-и път, отбелязва БТА.

След приема президентът,първата дама и всички участници в приема се отправиха към центъра "Кенеди" за традиционния гала концерт. Записът на живо на гала концерта ще бъде излъчен на 26 декември, предаде ДПА.