Марк Уолбърг зае първо място в класацията на най-високоплатените актьори за годината
Марк Уолбърг зае първо място в класацията на най-високоплатените актьори за годината / Gulliver/Getty Images
Американецът Марк Уолбърг зае първо място в класацията на най-високоплатените актьори за годината, публикувана от сп. "Форбс", предаде ТАСС.

За една година холивудският екранен идол е спечелил 68 милиона долара преди плащането на данъци. В първата петица, заедно с Уолбърг, влизат Дуейн Джонсън с 65 милиона, Вин Дизел с 54,5 милиона , Адам Сандлър с 50,5 милиона и Джаки Чан с 49 милиона.

Би Би Си разкри колко плаща на своите звезди

Успехът на 46-годишния Уолбърг се дължи на участието му в блокбастърите "Баща в излишък 2" и "Трансформърс 5".

По-рано Форбс публикува и класацията на най-високоплатените актриси за годината. Тя бе оглавена от Ема Стоун, участвала в мюзикъла "La La Land".

Ема Стоун
Gulliver/Getty Images

В сметките ѝ са постъпили 26 милиона долара преди плащането на данъци. 

Вижте кои са най-високоплатените актриси на годината в галерията тук

Сп. "Форбс" още веднъж отбеляза разликата в заплащането на актьорите и актрисите в Холивуд.  Десетката на най-високоплатените актьори в периода юни 2016-юни 2017 е получила 488, 5 милиона долара. Това е около три пъти повече от сбора от десетката на най-високоплатените актриси - 172,5 милиона долара.

Холивудски звезди на война срещу ниското заплащане и сексуалния тормоз

Джони Деп, който дълги години фигурираше в петицата на най-високоплатените холивудски екранни герои, сега не е включен дори и в Топ 20.

Три от най-големите боливудски звезди - Шах Рук Хан /38 милиона долара/, Салман Хан /37 милиона/ и Акшай Кумар /35,5 милиона/, заемат съответно 8-ма,9-а и 10-а позиция в тазгодишната класация на "Форбс".
БТА