/ Guliver/Getty Images
Рок иконата Чък Бери, с който се разделихме преди седмица, вероятно е оставил на семейството си имущество на стойност около 50 млн. долара. За това съобщи неговият адвокат и музикант Боб Балдори. Двамата са работили заедно над 50 години, пише Контактмюзик.
 
По думите на Балдори, приятелят му е управлявал финансите си разумно и в перспектива. Бери е получавал около 20 000 долара за изпълнение, като средствата е влагал предимно в интереса си към недвижимите имоти.
 
Музикалният свят скърби за Чък Бери

"Познавайки собствеността на Чък, няма да се изненадам, ако тя е на стойност най-малко 50 млн. долара", казва адвокатът.
 
Балдори не коментира другите финансови средства на певеца. Междувременно той изказа мъката си от липсата на близкия приятел и каза редица хубави думи за него.
 
Роденият през 1926 г. певец и китарист Чък Бери е смятан за един от най-влиятелните изпълнители в историята на рока. През 1986 г. той стана един от първите изпълнители, включени в Залата на славата на рокендрола. Бери влиза в списъка на 100-те най-велики изпълнители за всички времена според списание "Ролинг стоун", където му бе отредено петото място. Той е също носител на наградата "Грами" за особен принос в музиката и развитието на звукозаписната индустрия.
 
Почина Чък Бери, един от пионерите на рокендрола (ВИДЕО)

Бери почина на 90-годишна възраст, след като загубил съзнание в дома си в щата Мисури. Полицията на окръг Сейнт-Чарлз пристигнала в дома в 12.40 ч. местно време. Въпреки предприетите опити, легендата не бе върната към живот. Смъртта е настъпила в 13.26 ч. на 18 март.
 
БГНЕС