/ Guliver/Getty Images
Кончината на американската роклегенда Чък Бери опечали много световни звезди. Те изразяват съболезнования на страниците в социалните мрежи.
 
На 90 години почина Чък Бери, един от пионерите на рокендрола

"Неговите текстове сияеха над всички останали и представляваха "американската мечта" в друга светлина. Чак, ти беше изключителен и твоята музика винаги ще бъде вътре в нас", написа в Мик Джагър в Twitter.



 
"Почивай в мир. И мир, и любов, Чък Бери, мистър рокендрол", написа на свой ред Ринго Стар, барабанистът на легендарната група "Бийтълс".






 
"Отиде си Чък Бери. Това разби сърцето ми, но 90 години не са зле за рокендрола. "Джони Би Гуд" навеки", бе съболезнованието на писателя Стивън Кинг. "Джони Би Гуд" е заглавието на композиция на Чък Бери.



 
"Сърцето ми се къса от новината за смъртта на Чък Бери. Той безспорно бе кралят", написа музикантът Слаш в Instagram.
 



Брус Спрингстийн го нарече "най-великият китарист и рокендрол музикант от живялите някога". Певецът Лени Кравиц публикува на страницата в Instagram снимка на младия Бери, като написа следния текст: "Да живее Чък Бери! Никой от нас нямаше да е тук без теб!"
 



Легендарният американски музикант почина в събота на 90-годишна възраст. Той загуби съзнание в дома си, но точната причина засега не се посочва.










Според списание "Ролинг стоун" песента му "Johnny B. Goode" е най-добрата китарена композиция за всички времена. Чък Бери бе носител на престижната музикална награда "Грами" за особен принос в музиката и развитието на звукозаписната индустрия.
БГНЕС