Бум на пластичната хирургия сред италианските мъже
Бум на пластичната хирургия сред италианските мъже / снимка: БГНЕС

Бум на пластичната хирургия сред мъжете беше отбелязан в Италия, съобщи италианското онлайн издание Affaritaliani. Според изследване на института Censis през 2003г. от 150 хил. пластични операции 12 хил. се правят на мъже.

Сред най-търсените интервенции са били козметичните операции на носовете, както и поправките на ханша и на корема. “По моя преценка, както и според много мои колеги, през последните пет години естетическата хирургия направи истински скок, що се отнася до броя осъществени операции”, каза Алесандро Дженай, пластичен хирург от Болоня. В богатата Северна Италия 20% от клиентите на пластичните хирурзи са мъже, докато на Юг този процент е 5. Най-голяма заслуга за увеличаването на броя на клиентите мъже имат интервенциите с ботулин.

“По-рано мъжете не се занимаваха особено с външния си вид, докато днес са изключително загрижени за него. При мен 4 от всеки 10 интервенции с ботулин се правят на мъже. Това е най-практичният и безболезнен метод за коригиране на бръчките”, допълва Дженай.

 www.prontosofia.bg